CV MAGNEETFILTERS

CV-Onderhoud?

    Aanmelden

  Storing?

Bel: 0251-248135

Tel: 0251-248135

CV MAGNEETFILTERS

WAAROM EEN WATERBEHANDELING?


Voor blijvend schoon systeemwater en een onderhoudsarm systeem!

Aanbevolen voor bestaande en nieuwe installaties!

Voorkom corrosie in u cv-installatie!


U denkt misschien waarom heb ik hier nog nooit eerder van gehoord?

De reden is dat door onderzoek en gebruikservaringen de rol van

schoon systeemwater pas de afgelopen jaren duidelijk is geworden.

Als u vijf jaar geleden een vakman had gevraagd naar de zwarte kleur

van uw systeemwater, dan had hij verteld dat dat in orde was. Die kleur zou betekenen dat alle zuurstof eruit was. In werkelijkheid is het water zwart van de losgeraakte metaaldeeltjes van uw leidingen en radiatoren.

In nieuwe verwarmingsinstallaties zitten veel meer kleine onderdelen dan in de ketels van vroeger. Nadeel van al die technologische vooruitgang is dat er sneller een verstopping kan plaatsvinden. Zo zijn de risico’s van vervuild systeemwater dus gegroeid.Daarnaast kan op plaatsen waar vervuiling zit geen warm water komen en dus ook geen warmte-afgifte. Het duurt daardoor langer én het kost meer energie om uw woning te verwarmen.


Hoe ontstaat de vervuilingvervuiling?


Roest

En de combinatie van zuurstof en water zorgt voor roest.

In leidingwater zit zuurstof met het bijvullen van de installatie komt

deze zuurstof in uw installatie dit veroorzaakt o.a door het roest.

Het roest is in dit geval de vervuiler van de installatie.

de cv-ketel moet harder werken (meer water verwarmen) voor

hetzelfde resultaat. Bovendien gaat de roest door het systeem

zwerven en dat kan een storing opleveren.


Kalk

Zelfs bij relatief zacht water kan zich kalk afzetten in uw systeem. Vaak gebeurt dit op gevoelige onderdelen, zoals de warmtewisselaar. U merkt dit bijna niet in het gebruik. Maar het rendement van uw systeem neemt wel langzaam af, met uiteindelijk een defect of storing tot gevolg. En dát merkt u in uw portemonnee.


Te hoge of lage zuurgraad en bacteriën

Een juiste zuurgraad (pH-waarde) is belangrijk voor de kwaliteit van uw systeemwater. Een te lage pH-waarde tast de stalen onderdelen van uw installatie aan, terwijl een te hoge waarde het aluminium beschadigt. Ook krioelen er talloze bacteriën door uw systeemwater. Deze richten op termijn schade aan, onder andere door gasvorming.

Krijgt u nu de neiging meteen schoon, vers water in uw installatie te gooien? Niet doen! Hierdoor verandert namelijk de zuurtegraad en komt er ook alleen maar meer zuurstof en kalk bij. De kwaliteit van het water wordt dan dus alleen maar slechter.


Zo houdt u uw water in topconditie

Gelukkig is er een makkelijke manier om deze verborgen problemen op te lossen. Het enige wat u nodig heeft, is goede systeemwaterbescherming. Die bestaat uit een filter en speciale vloeistoffen voor in het leidingwater. Het aanwezige vuil wordt daardoor snel en effectief verwijderd, kalk en roest krijgen geen kans meer en de pH-waarde blijft stabiel.


Onderhoud van de installatie:

Rekon Gasservice zorgt er voor dat uw cv-installatie en de cv-ketel in goede conditie blijven verkeren.

Wij halen het optimale rendement uit uw cv-installatie door middel van het toevoegen van de Fernox producten, het correct inregelen van de waterzijdig balans van de radiatoren en het juist instellen van het vermogen van de cv-ketel zodat deze optimaal kan functioneren.


Rekon Gasservice onderhoud & Protectie:

Als u bij ons een onderhoudsabonnement heeft voor uw cv-ketel en u wilt uw installatie een protectie behandeling geven dan krijgt u van ons GRATIS elke jaar een water analyse van het cv-water. Dit betekent dat wij meten of er nog genoeg protectie middelen in uw cv-installatie aanwezig zijn.

    Rekon Installatietechniek Timmerwerf 93 1969 RN Heemskerk  Tel: 0251-248135  E-mail Info@rekon-bv.nl

Rekon installatietechniek bv

©Privacy Policy2020